NOHrD SlimBeam

Elegant och mångsidig kabelmaskin

Maximal träning på minimalt utrymme

Kabelstationer är allsidiga och multifunktionella träningsmaskiner. Det är inget mysterium att de förblir en klassiker bland träningsredskap. Både fitnesslokaler och sjukgymnaster har i åratal förlitat sig på kabelövningar.

Med NOHrD SlimBeam får du ett härligt tillskott till hemmagymmet med kombinationen av en stilren, vass design och slimmad kropp. Tack vare den smala silhuetten, böjda formen och det högkvalitativa träet så levererar SlimBeam en professionell kabelövningsstation för all slags funktionell träning.


 

Fjärilen - träna båda sidorna

SlimBeams största fördel är fjärilen som låter dig arbeta med kroppen på en eller båda sidor. Den kan vridas och ställas in till valfri höjd. Kablarna har en syntetisk beläggning och löper flytande över kullagerhjulen för en optimal träningseffekt.

Gummerade vikter - tyst effektivitet

Standardmodellerna i serien SlimBeam har 14 viktplattor på 5 kg plus en basvikt på (ytterligare) 5 kg. Alla de ovalt formade viktplattorna har gummerats med en svart matt finish som passar perfekt i träkroppen.

Sparar plats

Med sin höjd på 215 cm och bredd på 40 cm passar kabelmaskinen perfekt i alla lokaler. SlimBeam fixeras 10 cm från väggen och skjuter bara ut totalt 20 cm i rummet. Basen mäter mindre än ¼ kvadratmeter.

Tresorter

NOHrD SlimBeam kan levereras i dessa tresorter

 

Ek

Valnötsträ

 

Maximal träning

Lätt att justera för ännu fler träningsresultat.

Kabelmaskinens rörelseomfång är fundamentalt: Förlängningslängd på upp till 4 meter (dubbel) eller 8 meter (enkel) garanterar maximal funktionell expansion.
 

SlimBeams kabelförhållande kan ändras genom att man byter kabel och därmed träna med 3:1, 2:1 och 1:1. Den maximala vikten mot din kropp på 12,5 kg (enkel förlängning) eller 25 kg (dubbel förlängning) fördelas över 15 viktplattor för en extremt exakt och balanserad viktgradering.
 

Extension 3:1 cable ratio in kg 2:1 cable ratio in kg 1:1 cable ratio in kg
Single Extension 0,83 - 12,50 1,25 - 18,75 2,50 - 37,50
Double Extension 1,65 - 25,00 2,50 - 37,50 5,00 - 75,00

Exceptionell design

Godkänd med högsta uppskattning - German Design Award & Plus X Award


 


 


 

Stolt mottagare av German Design Award 2016:
"SlimBeam är en professionell, mångsidiga kabelstation som vinner ditt hjärta med sin sofistikerade design och höga funktionalitet. Dess huvudsakliga funktion är fjärilsfunktionen som ser till att du kan träna en eller båda sidor av kroppen. Den kan vridas och ställas in till valfri höjd. De gummerade viktskivorna förhindrar obehagliga stötljud under träning. Den slimmade och raka användningen av former tillsammans med högkvalitativt trä ser till att SlimBeam upplevs som en utsökt möbel för alla hem."


 


SlimBeam rankades i tre kategorier:
1. Hög kvalitet
2. Design
3. Funktionalitet

Den här kvalitetsförseglingen representerar bästa kvalitet, slitstyrka och hållbarhet. Därutöver belönades även den funktionella designen.

Kabelmaskiner och träning

Multifunktionell och mångsidig - kabelmaskinen är ett klassiskt träningsredskap.


 

Sjukgymnaster, fitnesscoacher och professionella idrottare förlitar sig på träning med kabelmaskiner av en stor anledning: kabeltekniken ser till att styrketräningen blir extremt effektiv - och som en bonus har kabelstationerna dessutom visat sig att vara riktigt platsbesparande bland flerstationsmaskinerna.

Beroende av dina behov kan NOHrD SlimBeam beställas som en fristående kabelstation eller med tak- eller väggarmatur.

Förlängning upp till 8 m

SlimBeam erbjuder en förlängning på upp till 8 m för att du ska kunna träna specifika rörelser som golf- eller tennisslag. Genom att öka antalet gummerade viktplattor och justera fjärilen så kan din träning bli ännu mer krävande, intensiv och effektiv.

Justerbar fjäril

Alla övningar kan utföras i olika vinklar och därmed ökas antalet av möjliga övningar. Räckvidden för den totala rörelsen är automatiskt bredare jämfört med en konventionell flerstationsmaskin. Njut av att dra kabeln från topp till botten, botten till topp, horisontellt eller diagonalt för att maximera den fulla potentialen av träningsmöjligheter.

Effektiv styrketräning

Träningsmomenten på kabelmaskinen SlimBeam aktiverar mag- och ryggmuskler som i sin tur ökar kroppens stabilitet. Genom att justera kabelpositionen kan du rikta in dig på specifika muskler - från bröst till rygg, axlar, armar och ben: alla muskelgrupper kan tränas.

Utöka träningsomfånget med valfria tillbehör

Träna med fotrem, träningsbänk eller latsdrag

Använd SlimBeam för att arbeta med och bygga upp enskilda muskler eller en samtidig kombination av olika muskelgrupper. Träna vardagliga rörelser med kabelmaskinen - genom att utnyttja SlimBeams rörelse- och rotationsmöjligheter kan du öka och förbättra övergripande koordination, flexibilitet och styrka.


 

Förbättra koordination och stabilitet

Kabelmaskiner är i grunden avsedda för funktionell träning - på gymmet, hos sjukgymnasten och i hemmagymmet

Djupa muskellager ansvarar för vårt muskel-skelett-system som håller kroppen i balans. Man når inte dessa muskelgrupper med isolerad viktträning – fast det gör man med övningar på kabelmaskin. Träning med SlimBeams breda rörelseomfång kommer att skapa en liten instabilitet som därmed aktiverar de djupa kärnmusklerna för att motverka denna instabilitet.


 

Specifikationer

Mått
Bara
215 x 40 x 20 cm

Enhetsvikt
Totalt
120 kg

Personvikt
Max.
100 kg

Pakker
Totalt
4 paket

Mått / vikt

 • Höjd: 215 cm
 • Bredd: 40 cm
 • Djup: 20 cm
 • Bottenplatta: Ø 44 cm
 • 14 vikter: Vardera på 5 kg
 • 1 startvikt: 5 kg
 • Total vikt: cirka 120 kg

Utrustning som ingår i köpet

 • Uppdragbar stång
 • Tillbehörsadapter
 • Linor

Teknisk Information

 • Avstånd till vägg: 10 cm
 • Förhållande: 3:1
 • Frakt: Totalt 4 paket

Köp din SlimBeam här