FAQ- Vanliga frågor

Montering

Vilka tillköp bör jag göra när jag köper en WaterRower? 
Inga. Allt du behöver för att komma igång finns i lådorna, inkl. en vattenpump för att fylla tanken och Puritabs* för den första fyllningen.
*Puritabs är viktiga för att hålla tankvattnet rent. Man ska lägga 2 tabletter i tanken varje halvår. Du kan beställa fler Puritabs via kontaktformuläret.
 

Hur levereras min WaterRower?
Din WaterRower (Wooden-serien) skickas i två lådor.
Låda 1:  70 x 70 x 60 cm
Låda 2:  210 x 14 x 9 cm
 

Hur svårt är det att montera en WaterRower?
Alla WaterRower-modellerna levereras delvis monterade i de två lådorna och det krävs inte mycket monteringsarbete innan du kan börja använda din WaterRower. Vanligtvis inte mer än 30 minuter. Det enda verktyget du behöver är en 5 mm insexnyckel.
I den här filmen kan du se hur man monterar roddmaskinen.

När du har monterat din nya WaterRower, ska du fylla tanken med vatten. Det räcker med vanligt kranvatten och du använder den medföljande hävertpumpen. I manualen kan du se hur mycket vatten du ska fylla på med.
 

Hållbarhet och användning av din WaterRower

Hur länge håller min nya WaterRower?
Under de senaste 30 åren har vi utvecklat och förbättrat den robusta WaterRower-designen. Därför kan du se fram emot en WaterRower som håller i 20 år – utan att du behöver genomföra större underhåll längs vägen.

Den långa hållbarheten beror delvis på WaterRowerns bakåtkompatibilitet. Det innebär att en 20-årig WaterRower fortfarande kan uppgraderas eller repareras med delar som används i nya modeller.
Obs! Livslängden av konsumentvaror spelar en stor roll när det gäller vår miljö. En produkt som håller dubbelt så länge som industristandard är också två gånger så miljömässigt hållbara.
 

Hur kan jag justera motståndet? 
Motståndet behöver man inte ställa in på en WaterRower. Det justeras automatiskt beroende på användarens insats. 
Ju hårdare du ror, desto större motstånd.  

Hur flyttbar är min WaterRower? 
WaterRowern i Wooden-serien väger 28 kg av trä och 38 kg av rostfritt stål. Sedan ska man lägga till 17-19 kg när den är fylld med vatten.
 

Vilka uppgifter kan jag se på WaterRowerns dator?
Datavisning: 
Avstånd
Tid
Roddtag / min
Energiförbrukning (kalorier per timme)

Hjärtfrekvens

 

Byte av batteri
På baksidan av bildskärmen finns det en flik med två stjärnskruvar. Lossa skruvarna för att ta bort locket. Byt ut batterierna (4 x AA-batterier) och fäst locket. 
 

WaterRowerns egenskaper

Hur skiljer sig en WaterRower från andra roddmaskiner som arbetar med vattenmotstånd?
Först av allt är det med stolthet som vi kan bekräfta att WaterRowern är den ursprungliga roddmaskinen som baserades på vattenmotståndsprincipen. Den första versionen med den dåvarande designen lämnade fabriken redan 1988. WaterRowerns estetiska och mekaniska utformning har förbättrats stegvis – baserat på omfattande produktionserfarenhet och mer än 30 år av kundfeedback.
Den grundläggande idén bakom utformningen av WaterRowern är starkt påverkad av tanken kring “Fitness Furniture”. Det är därför som de valda materialen och ytbehandlingen är av en kvalitet som skiljer WaterRowern från andra produkter i handeln.
 

Exempelvis är en WaterRowern tillverkad av noggrant utvalda, 30 mm tjocka, amerikanska lövträ. Andra produkter i handeln är tillverkade av billigare typer av laminerat trä.
En WaterRower behåller sin naturliga finish med hjälp av endast träolja. De flesta andra roddmaskinerna som baseras på vattenmotståndsprincipen har en blank, lackad yta som inte motsvarar den ton och värme man upplever med kvalitetsmöbler av trä.
 

Vissa roddmaskiner som baseras på vattenmotståndsprincipen har en knapp för justering av motståndet. Någon sådan hittar man inte på WaterRowern – av den enkla anledningen att det inte är nödvändigt! Samma princip gäller här som för en riktig roddbåt på vattnet. Du ökar helt enkelt ökar antalet roddtag per minut eller drar djupare (längre) med årorna.Tänk även på att delarna som en motståndsknapp består av finns inuti en stängd vattentank. Sådana delar utsätts för belastning och därför är det också troligt att det uppstår funktionsfel eller att de går sönder. Det slipper du med en WaterRower.

För nybörjare

Jag är nybörjare inom rodd. Hur kommer jag igång?
Besök vår hemsida "HowToRow.com". Där hittar du information om hur du kommer igång med träningen och WaterRowern.
Du hittar både träningsprogram och information om hur man ror på effektivaste sätt.
Du är också väldigt välkommen att kontakta oss på tel.  2233 6863 eller e-post:: info-dk@waterrower.com för mer information.

 

Är rodd bra för min rygg? 
Rodd är från en fysiologisk synpunkt en mild form av 'full body'-träning. 
Empiriska studier visar att rodd kan vara till hjälp vid många former av ryggproblem, speciellt problem som orsakas av stillasittande arbete (t.ex. muskelsmärta i nacke och axlar).
Vid problem i nedre delen av ryggen, ska du framför allt fokusera på rätt roddteknik.Obs! Om du har problem med ryggen, bör du tala med din läkare eller en träningsspecialist innan du börjar träna med en roddmaskin.

Underhåll

Hur ofta ska jag byta vatten? 
När du monterar din WaterRower, ska du lägga två klortabletter i vattnet. Om du sedan tillsätter två klortabletter i vattnet varje halvår, behöver du inte byta vatten. Om du inte följer det schemat, måste du byta vattnet och lägga två klortabletter i vattnet.
 

Finns det delar som utsätts för särskilt slitage? 
Allt material är valt på så sätt att det förekommer endast minimalt slitage. Om det skulle uppstå överdrivet slitage på utsatta delar, kan alla olika reservdelar beställas från oss.
Vi lägger stor vikt på att ge dig en oklanderlig service även efter köpet. 

Hur använder jag klortabletter och / eller den blå färgen? 
Frekvensen av användning av klortabletter beror på enhetens placering. Med mängder av naturligt ljus eller direkt solljus rekommenderar vi att du lägger en klortablett i tanken var fjärde månad. Varning! Användning av den blå färgen i kombination med klortabletter rekommenderas inte. Klor löser upp färgen. Om du vill använda den blå färgen, rekommenderar vi att du regelbundet byter vatten. Minst en gång var tredje månad.

 

XL-version

Hur lång bör jag vara för att överväga en XL Rails-version?
Alla WaterRowers i Wooden-serien kan uppgraderas till en XL-version. På den versionen är skenorna 10 cm längre. Det ger en total längd av 220 cm och därför är modellen lämplig för personer som är längre än 210 cm.
 

Jämförelse av modeller

Mekaniskt sett finns det inga avgörande skillnader mellan de två modellerna och du får samma träningsupplevelse oavsett modell.
De skiljer sig på 2 områden:
a) Datorn
Datorn på A1 har alla grundläggande funktioner för hantering av dina data. S4 har avancerade funktioner med inbyggda program och kan även anslutas till externa enheter.
b) Skenorna
En A1 har en skena som är tillverkad av aluminium medan S4 har dubbla skenor av trä. Med träskenorna rör  sätet sig nästan ljudlöst fram och tillbaka på S4.
 

Träslag

Du kan få din WaterRower av en mängd olika träslag:
 

Ask

Bok

Körsbär

Club

Ek

Valnöt

Vitbetsad ek

 

Service och garanti

Vilken garanti fås för WaterRowern?
Du får 2-års tillverkargaranti med din WaterRower och denna kan du uppgradera gratis om du registrerar din WaterRower.
Med en uppgradering får du 5-års full garanti på träramen och hela 3-års garanti på andra delar.
Klicka här för att registrera din WaterRower (du behöver din WaterRowers serienummer).

Vad gör jag om jag får problem med min WaterRower? 
Om det uppstår ett funktionsproblem med din WaterRower, kan du via nedanstående länk hitta en omfattande servicewebbplats med ritningar, filmer, instruktioner och felsökningshjälp. 
Du kan även kontakta Richard på tel.  22336863 eller e-posta:  richard@waterrower.com