WaterRower jämfört med andra roddmaskiner: 

Hur skiljer sig WaterRower från andra roddmaskiner som arbetar med vattenmotstånd?
Det är med stolthet vi kan berätta att WaterRower är den ursprungliga roddmaskinen som baserades på vattenmotstånd. Under mer än 30 år har vi förbättrat och optimerat designen och mekaniken utifrån feedback från våra kunder. 

WaterRower skiljer sig från andra roddmaskiner genom att den är utformad som en fitnessmöbel av högkvalitativa material och ser estetiskt tilltalande ut i hemmet. 

Alla maskiner och utrustning har designats i amerikanskt lövträ som kan behålla sin snygga finish under många år. Andra roddmaskiner av trä på marknaden har ofta tillverkats av laminerat trä med transparent lackering som inte har samma finish som en kvalitetsmöbel av trä.
 

Vad är skillnaden mellan en WaterRower och roddmaskinen Concept 2?
Roddmaskinerna WaterRower och Concept 2 är båda kända för sin popularitet och hållbarhet. Den största skillnaden är hur motståndet skapas. Därför beror ditt val helt enkelt på om du gillar vatten eller luft. Roddmaskinerna Concept 2 använder luftmotstånd medan WaterRower använder naturligtvis vatten.

Vattenmotståndet ger en jämnare och mer "parabolisk" belastning som toppar i mitten av rörelsen. Concept 2 är däremot tung att dra igång och toppar i den första tredjedelen av årtaget.  Dessutom använder roddmaskinen Concept 2 en stålkedja för att generera rotationen i svänghjulet - medan WaterRower använder en stark vävd rem som ser till att maskinen kör tyst. Ergonomiskt är sitsen på en WaterRower mer horisontell medan sätet på maskinen Concept 2 lutar något framåt.

Om du har knäproblem så kan en horisontell sits kännas mer bekväm eftersom trycket på benen blir mindre. 
 

Vad är skillnaden mellan WaterRower och Fluid Rower?
Sammantaget är skillnaden att en WaterRower använder 100 % av vattnet i vattentanken under hela träningen - medan Fluid Rower kan justeras till att använda mindre vatten från 100 % och ner till cirka 60 %.

På en WaterRower är det alltid 100 % av vattnet som används under träningen. Därmed är det bara du som är motorn och bestämmer intensiteten precis som när du ror på vatten. På en Fluid Rower kan du däremot aldrig öka intensiteten till mer än 100 %.

För WaterRower har vi valt att låta användaren styra intensiteten med hastigheten av årtagen för att man ska få en smidig och autentisk rodd - och viktigast av allt en enkel och optimal träning utan ett komplicerat knappsystem för att ställa in vattenmotstånd.
 

Överväganden före köp:

Vilken modell ska jag välja?
Våra modeller kan delas in i tre olika kategorier:
 


●    Basic Series (med A1-dator)

●    Wooden Series (med S4-dator)

●    Performance Erg (med SmartRow)

 

Mekaniskt är det ingen skillnad mellan våra roddmaskiner och träningsupplevelsen är densamma för alla modeller. De enda skillnaderna är datorn och släden. 

Basis Series har en sits som kör på en enda aluminiumskena. Detta innebär att det kommer mer ljud från maskinen eftersom det är en metallskena. Modellen Basis Series har utrustats med vår A1-dator. Skillnaden mellan våra datorer beskrivs under digitala lösningar nedan.

Modellerna i Wooden Series har tillverkats med dubbelskenor av trä och detta innebär att de inte bullrar när de rör sig på släden. Våra modeller i Wooden Series har dessutom utrustats med S4-datorn. Se fler detaljer om datorn nedan.

Performance Series har tillverkats med dubbelskenor av trä i standardlängd. Därutöver har de ett bredare grepp samt en fällbar hållare för mobil eller surfplatta. Till skillnad från de andra serierna så har modellen Performance inte utrustats med en dator. Istället finns det ett inbyggt SmartRow-hjul med app som skickar dina träningsdata till din mobil eller surfplatta. Man har inte monterat en S4monitor på Performance Erg. Därför beror användningen av SmartRow på att du har en smartmobil eller surfplatta för att se dina träningsdata.

Vilken modell du väljer beror helt på dina behov. Om du behöver råd och vägledning för valet av rätt WaterRower är du välkommen att kontakta Richard eller Lars på telefon: +45 22336863 eller e-post: nordic@waterrower.com..

Alternativt kan du jämföra modellerna i guiden här.

 

Vilken digital lösning ska jag välja till min WaterRower?
Det finns olika digitala lösningar för din WaterRower. I vissa medföljer det en dator i köpet av en WaterRower medan andra kan köpas som tillbehör. 

Datorn A1 Studio medföljer när du köper en WaterRower i vår Basis Series. Datorn har alla grundläggande funktioner och visar dina träningsdata i realtid. Det går inte att spara data på datorn.

Datorn S4 är standardutrustning på alla modeller i serien Wooden (förutom Performance ERG som använder SmartRow). Monitorn S4 visar de viktigaste data för din träning i realtid som tid, distans, årtag per minut och energiförbrukning. Man kan inte spara data i monitorn. 

ComModule kan köpas till datorn S4 så att du kan spara dina träningsdata i en personlig profil. ComModule kan endast användas med monitorerna S4.

SmartRow är en mätfunktion som kan monteras på alla WaterRowers. SmartRow är ett självklart val för dig som bryr dig om dina träningsdata och vill tävla mot dig själv och andra. SmartRow har monterats och medföljer när du köper en Performance Erg. Den kan också tillköpas till andra WaterRowers. Det medföljer inte någon skärm och därför är det nödvändigt att installera appen SmartRow (som naturligtvis är gratis för iOS och Android) på din smartmobil eller surfplatta.

Du kan läsa mer om specifikationerna för digitala lösningar här 

 

Vilka designer av WaterRower kan jag välja mellan?
I mer än 30 år har våra WaterRowers tillverkats av hårt amerikanskt trä från Appalacherna i USA och Kanada. I vår Wooden Series kan du välja mellan olika träslag och därmed välja det som passar bäst i ditt hem:
 

Ek

Valnöt

Ask

Körsbär

Du behöver inte tänka på livslängden av våra träslag eftersom alla håller otroligt länge och detta bevisas med vår 5 års förlängda garanti på alla delar av trä.

Vilka ytterligare tillköp bör jag göra med min WaterRower?
Kort sagt: Inga.
All utrustning som du behöver för att komma igång med träningen medföljer när du köper en WaterRower - även en vattenpump för att fylla vattentanken samt två puritabs för att hålla vattentanken ren. Så du kan komma igång med träningen snabbt och utan krångel. Du kan naturligtvis alltid köpa extra utrustning till din WaterRower om du vill det. Vår utrustning passar alla äkta WaterRowers oavsett hur gamla de är. 
 

Ska jag köpa en matta till min WaterRower?Vanligtvis är det inte nödvändigt att köpa en matta som ska ligga under din WaterRower. Det kan däremot vara en bra idé om du svettas mycket under träningen och vill undvika svett direkt på golvet.

Om du har ett mycket känsligt golv som WaterRower ska placeras på, kan det också vara en bra idé att skydda golvet med en matta. Vi upplever däremot inte att våra kunder får skador på sina golv. Alla roddmaskiner har också försetts med gummerade fötter som ser till att maskinen inte glider på golvet. Om du upplever att roddmaskinen rycker till under din träning så kan det bero på felaktig roddteknik. 
 

Hur lång ska jag vara för att överväga versionen XL Rails?
Er du over 205 cm høj, kan du med fordel opgradere længden af skinnerne på din WaterRower. Alle modeller i vores Wooden Series kan opgraderes til XL skinner, som er 10 cm længere end vores standard skinner. Derved bliver skinnerne 220 cm, så de er bedre egnet til din træning.

 

Vilken pulsmätare kan jag använda med min WaterRower?
Vi säljer inte pulsmätare fast om du vill använda en pulsmätare med din WaterRower så rekommenderar vi klockan Polar H9 eller H10 k eftersom de kan användas med vår S4-monitor, ComModule och SmartRow via respektive ANT och Bluetooth.
 

När du får din WaterRower:


Hur levereras min WaterRower?
Din nya WaterRower levereras i två lådor:
 


●    Låda 1: 70 x 70 x 60 cm med vikten 25 kg.

●    Kasse 2: 210 x 14 x 9 cm med vikten14 kg.

 

Fraktbolaget levererar som utgångspunkt alltid till det som vi kallar trottoarkanten. Alltså vid sidan av vägen som fraktbilen parkerat på. Om lådorna ska bäras in i exempelvis ett hus eller lägenhet tillkommer en avgift på cirka 500 kr. 

 

Hur svårt är det att montera min WaterRower?Alla våra WaterRowers levereras delvis monterade så det är endast de större delarna du får montera själv. Det tar högst 30 minuter att montera de sista delarna och allt du behöver är den medföljande 5 mm insexnyckeln. 
Du hittar en detaljerad video för montering i 3D-animering här.

SAML DIN WATERROWER - S4 OG PERFORMANCE ERG.

SAML DIN WATERROWER - A1

När din WaterRower är monterad återstår det bara att fylla på vattentanken. Då använder du bara vanligt kranvatten och kan enkelt fylla tanken med den medföljande sifonpumpen. Den medföljande manualen visar hur mycket vatten du ska fylla på tanken med.

 

Hur justerar jag motståndet på min WaterRower?
Du justerar själv motståndet under träningen beroende av din insats. Eftersom WaterRower använder vattenmotstånd så är det som att ro på vatten. Det är alltså du själv som styr motståndet - ju högre hastighet per årtag, desto mer motstånd. 
Håller du exempelvis 22 årtag per minut och ökar hastigheten till 28 årtag per minut så ökar motståndet omedelbart på grund av turbulensen i vattentanken som bromsar åran. 

Du kan naturligtvis också justera motståndet nedåt genom att hälla mindre vatten i vattentanken. Den rekommenderade vattenvolymen på 17 liter är anpassad för ett optimalt motstånd under rodd - men du kan börja med 15 liter om du är osäker på roddtekniken.

Till skillnad från andra roddmaskiner med vattenmotstånd har WaterRowers INGEN knapp som man kan justera motståndet med under träning. Om det hade varit en bra idé så skulle den redan vara en integrerad del i alla våra roddmaskiner. Du får tillgång till 100 % av roddmaskinens motstånd under 100 % av tiden och justeringen ligger i dina egna händer - so to speak.
Hur många år kan jag förvänta mig att min nya WaterRower håller?
Du kan tryggt förvänta dig att din WaterRower håller i 20 år utan genomgripande service eller reparationer. För att säkra en problemfri och lång livslängd så bör du rengöra vattnet i tanken med klortabletter minst 2 gånger per år. Ett av våra mål är att maximera livslängden av alla våra WaterRowers för att minska negativ miljöpåverkan. Därför har vår nuvarande och framtida extrautrustning utformats för att vara kompatibel med din WaterRower även om den skulle bli 20 år gammal.
 

Finns det några slitdelar?
Svaret på den frågan är nej. Allt material i din WaterRower har valts ut för att säkra bästa möjliga hållbarhet och minimalt slitage. Om du mot förmodan ändå får behov av nya reservdelar till din WaterRower så kan de beställas direkt från vårt omfattande, fast lilla, reservdelslager. 
 

Kan jag flytta på min WaterRower?
Vi har monterat hjul på framsidan av alla WaterRowers och därmed kan du enkelt flytta runt din WaterRower i hemmet. Du kan också enkelt ställa den mot väggen när du är klar med träningen för att spara utrymme. En modell från Wooden Series väger 28 kg utan vatten och 45 kg med vatten och kan köras som en skottkärra.
 

Hur byter jag batteri i datorn på min WaterRower?
På baksidan av monitorn eller datorn finns det ett lock med två små skruvar. Lossa skruvarna med en stjärnskruvmejsel och byt ut batterierna. Sätt sedan tillbaka locket igen. Du behöver 4 AA-batterier till datorn. Vi upplever att S4-batterierna håller i minst 5 år.

Behöver jag byta vatten och hur ofta?Innan du tränar på din WaterRower måste vattentanken fyllas på med vatten. Om du lägger 2 klortabletter (även kallade puritabs) i vattnet var sjätte månad så behöver du inte byta vatten eftersom tabletterna ser till att vattnet är rent och fritt från både alger och kalk. Du kan köpa fler puritabs här på webbplatsen under tillbehör för WaterRower.

Du kan köpa fler puritabs här.

Du kan också läsa mer om underhåll av vattentanken här

 

Hur använder jag klortabletter eller blå färg i vattentanken?
Användningen av klortabletter beror på var din WaterRower är placerad. Om den står i naturligt ljus eller direkt solljus så rekommenderar vi att du lägger två klortabletter i vattentanken var fjärde månad. Annars räcker det med två tabletter två gånger per år. 
 

Du kan även köpa blå färg som hälls direkt i vattentanken med vattnet för att ge vattnet en snygg och attraktiv färg. Vi rekommenderar inte att man använder klortabletter med den blåa färgen eftersom kloren löser upp färgen. Om du använder blå färg i vattentanken så bör du byta vatten två gånger per år. 

 

Vilka garantier får man för sin WaterRower?När du köper en WaterRower så får du automatiskt 2 års fabriksgaranti som du kan uppgradera för 0 kr om du registrerar din WaterRower. Om du uppgraderar så får du 5 års full garanti på maskinens alla delar av trä samt 3 års garanti på alla andra delar.

Du kan registrere din WaterRower her.

Du behöver serienumret som finns på baksidan av monitorn på modellerna i Wooden Series eller på vattentanken på modellerna i Basic Series. 

Vi har en stor önskan om att få nöjda kunder - därför erbjuder vi även en 30-dagars provperiod vid köp av en WaterRower. Om WaterRowern mot förmodan inte är något för dig, efter att du har testat den, kan du returnera den helt gratis.

 

Vad gör jag om jag får problem med min WaterRower?
Om du upplever funktionsproblem med din WaterRower så kan du hitta lösningar på olika problem via detta linket.
Via länken hittar du videor, instruktioner och ritningar som kan hjälpa dig att lösa problemet. Du är också välkommen att kontakta Richard eller Lars för hjälp på tel.: +45 22336863 eller e-post: nordic@waterrower.com.
 

Träning på din WaterRower:

Jag är nybörjare på rodd. Hur kommer jag igång?Har du inte testat rodd tidigare så är det viktigt att du får kontroll över tekniken för att få bästa resultat av din träning och undvika skador. Du hittar information om hur du på bästa sätt kommer igång med din WaterRower på sidan Träningscenter här på webbplatsen

Training Center

Där hittar du tips om roddtekniker, hur man undviker misstag och olika träningsprogram. 

Är rodd bra för min rygg?
Rodd kan vara bra för dig som har problem med ryggen eftersom rodd är fysiologiskt sett en skonsam helkroppsträning. Vid rodd blir tryckbelastningen minimal eftersom du fördelar motståndet mellan överkropp och underkropp. Rodd är speciellt bra för dig med stillasittande arbete som kan orsaka myoser i nacke och axlar. Om du har ryggproblem så är det mycket viktigt att du håller koll din roddteknik för att du inte ska förvärra dina ryggproblem. 
 

VIKTIGT: Vi rekommenderar att du talar med din läkare innan du använder en roddmaskin om du har ryggproblem eller skador.