Varför WATERROWER?

Den ursprungliga roddmaskinen med vattenmotstånd

1988 uppfann den amerikanska elitroddaren och ingenjören John Duke roddmaskinen med vatten. Funktionellt ville Duke skapa en roddmaskin som återskapar upplevelsen av att ro på vattnet när man är på land. Estetiskt ville han designa en möbel som passar bra i alla inredningar.

 

Idag, mer än 30 år senare, tillverkas fortfarande de ikoniska WATERROWER-maskinerna enligt Dukes två principer. Och enligt oss är roddmaskinen den ultimata träningsmaskinen. Det finns många fördelar med att träna på en roddmaskin - och ännu fler med att ro på en Waterrower. Varför? Det ger vi dig svaret på här...

FÖRDELARNA

Den perfekta fitnessmöbel

 • <span>NATURLIG TRÄNING MED VATTEN</span> Som att ro på sjön
  NATURLIG TRÄNING MED VATTEN Som att ro på sjön
  På en Waterrower ror du med äkta vattenmotstånd – till skillnad från många andra roddmaskiner som använder luft- eller magnetmotstånd. Tack vare den unika vattentanken från WATERROWER och det patenterade Waterflywheel undviker du den mekaniska känslan och ljudet av en träningsmaskin. Istället får du samma naturliga, jämna och intensiva träning som vid rodd på vatten. Till och med det skvalpande ljudet av vatten som virvlar över årorna.
 • <span>ESTETISK TRÄNING</span> Design sedan 1988
  ESTETISK TRÄNING Design sedan 1988
  Den första roddmaskinen från WATERROWER såg dagens ljus 1988 och har sedan dess blivit känd över hela världen för sin ikoniska design av fina träslag. Erkännandet av WATERROWER har kommit i många former. Den unika designen har fått det eftertraktade priset PLUS X AWARD. Därutöver har Waterrower ställts ut på Museum of Modern Art i New York och Design Museum i London. Och om du gillar tv-serien House of Cards så har du inte kunnat undvika att bekanta dig med roddmaskinen.
 • <span>EFFEKTIV TRÄNING</span> Maximalt utbyte
  EFFEKTIV TRÄNING Maximalt utbyte
  När du ror på en WaterRower tränar du både kondition, styrka och förbättrar din cirkulation på och samma gång. Du förbränner kalorier, du bygger styrka och uthållighet i både över- och underkropp och du aktiverar hela kroppen. Vid maximal intensitet kan du faktiskt förbränna mer än 1000 kalorier per timme och med rätt teknik aktiverar du mer än 80 % av kroppens muskelmassa vid varje årtag. Det har en positiv effekt på både kropp och själ. Hjärtat stärks, ämnesomsättningen ökar och ditt mentala välbefinnande förbättras.
 • <span>SKONSAM TRÄNING</span> Minimal belastning
  SKONSAM TRÄNING Minimal belastning
  På en WATERROWER fördelar du belastningen över hela kroppen så du undviker stötarna som man får vid exempelvis löpning och cykling. Den naturliga träningen med vattenmotstånd gör rodden extra skonsam och jämn så du slipper onödiga ryck. Denna skonsamma träning minimerar risken för skador och är därför också mycket lämplig för rehabilitering efter skador.
 • <span>INTERVALLTRÄNING</span> Du är motorn till 100 %
  INTERVALLTRÄNING Du är motorn till 100 %
  På en WATERROWER är det bara du som styr intensiteten. Precis som på sjön. Ju mer kraft du använder, desto snabbare ror du och desto högre intensitet uppnår du. På så sätt kan du snabbt öka och sänka intensiteten och därmed är roddmaskinen WATERROWER perfekt för intervallträning. Med de självreglerande egenskaperna kan du helt enkelt koncentrera dig på träningen – utan att tänka på inställningar av motstånd.
 • <span>ENKEL TRÄNING</span> Inga ursäkter
  ENKEL TRÄNING Inga ursäkter
  Roddmaskinen WATERROWER har utformats med hjul så du kan enkelt flytta den och förvara den stående när den inte används. Du behöver inte ens gömma undan roddmaskinen eftersom den snygga designen inbjuder till att låta roddmaskinen stå framme. Detta innebär att du enkelt kan träna hemma när det passar dig. Roddmaskinen kräver inga inställningar. Allt du behöver göra är att sätta dig till rätta och börja ro. Därför är roddmaskinen också riktigt bra för dig som inte har mycket tid för träning. Du sparar dessutom transporttid till och från en träningslokal. Det finns ingen kö och väntetid. Du kan träna när det passar dig - och även korta och intensiva träningspass gör en stor skillnad.
 • <span>HÅLLBAR TRÄNING</span> Ekologisk och hållbar kvalitet
  HÅLLBAR TRÄNING Ekologisk och hållbar kvalitet
  Roddmaskinerna WATERROWER tillverkas för hand av certifierat hållbart hårdträ i vår fabrik i Warren, USA. De noggrant utvalda, massiva träslagen har en lång livslängd så du kan förvänta dig att få en träningspartner för livet. Och om din WATERROWER skulle som förväntat hålla i många decennier så är nya innovationer vanligtvis kompatibla med äldre modeller.

FAQ

Har du några frågor?

Kontakt

Har du några frågor?

Om du är osäker på vilken modell du ska välja eller om du har några frågor om våra WaterRowers så är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. Vi ser fram emot att hjälpa dig med det. 

 

Tel: (+45) 22336863

Post: info@waterrower.se