Varför WaterRower?

 
Varför WaterRower?

Den ultimata simuleringen av rodd på vatten

Mjukt och jämnt motstånd som är skonsamt mot rygg och leder.

Så gott som tyst vid användning. Man hör endast det avkopplande ljudet av rinnande vatten.

Självreglerande motstånd. Ju hårdare man drar, desto större motstånd.

 

Våra WaterRowers använder vattenenergi för ett mjukt och jämnt motstånd till skillnad från den mekaniska känslan av fläktdrivna och magnetiska roddmaskiner. Testa en träningsmetod som känns och låter precis som när man ror båt och som är oöverträffad i simuleringen av inte bara fysiologisk roddynamik utan också estetisk njutning.

 

Direkt motstånd
WaterRowerns unika design med sin WaterFlywheel har en särskilt formad paddel för att bryta vattnet, minska slirningar och skapa en oöverträffad simulation av rodd.
 

Inga ryck eller skakningar
Man upplever inga ryck eller skakningar som med konventionella, mekaniska roddmaskiner. Därmed blir träningen behaglig; bara mjuk, jämnt belastad, snäll mot hela kroppen och avkopplande för sinnet.
 

Smidig koppling
Det inte finns någon ”fast” anslutning mellan personen och vattnet. Bara en nedsänkt paddel som eliminerar all obehaglig, mekanisk känsla. Fast tänk på att träna för att undvika eller utveckla dålig teknik och minska risken för skador.
 

Jämna årtag

Enhetliga årtag är viktiga för att sprida arbetet jämnt över muskelgrupperna och därmed se till att muskelgrupperna arbetar i proportion till deras styrka för optimal motionsträning och minskad risk för skador.
 

 

Hur ändrar jag motståndet?

Självreglerande motstånd - ju hårdare man drar, desto större motstånd.

Precis som att ro en båt.

 

Ju mer arbete du utför, desto mer motstånd kan du övervinna och desto snabbare förflyttar du dig. Hastigheten som du kan upprätthålla beror på hur mycket energi du tillför och begränsas återigen endast av dig. Ro hårdare och du förflyttar dig snabbare. Ro lugnare och du förflyttar dig långsammare. Detta är det egna naturliga tempot för WaterRowern och verklig rodd och det tillåter vem som helst att ro oavsett ålder, kön, nivå eller kondition.

 

 

Ikonisk design


En hyllad del av designkonst. Roddmaskinen WaterRower har under de senaste 30 åren blivit känd för sin fusion av vacker form och exceptionell funktionalitet. Med inspiration från den sparsmakade elegansen av shakermöbler har WaterRower ställts ut både på Museum of Modern Art (MOMA) i New York och London Design Museum.

Fördelar med WaterRower

Den bästa träningen på torra land
Man använder 84% av muskelmassan vid varje årtag
Kaloridödare– vid maximal intensitet kan träning med en roddmaskin förbränna över 1000 kalorier / timme

Skonsamt – minimal belastning på leder och den nedre delen av ryggen

Förbättrar styrka och kardiovaskulär uthållighetPassar alla åldrar och träningsnivåer
 


 

 

 

Inomhusrodd är den perfekta träningen för alla som vill förbättra sin hälsa och kondition. I motsats till andra konditionsmaskiner är rodd en träning för hela kroppen. Vid varje årtag används alla stora muskelgrupper i kroppen (84% av den totala muskelmassan) till att båda förbränna kalorier och bygga upp styrka och uthållighet.


Roddmaskiner passar alla åldrar och träningsnivåer. Det fina med att ro inomhus är att det är en lågintensiv träning som kan utföras av alla oavsett nivå. Motståndet skapas av hur hårt man ror och ger dig därmed full kontroll över träningsintensiteten. Eftersom rodd inte är en viktbärande träning bidrar det till en minimal belastning av leder och den nedre delen av ryggen.
 

Hitta din WaterRower här ...