Varför WaterRower?

Det kan vara svårt att välja träningsredskap att investera i för hemmet. Du har kanske en önskan om att det inte ska ta för mycket plats och att det ska ge samma optimala träning som man kan få i naturen eller på gymmet. Därför är WaterRower det perfekta valet för effektiv hemmaträning. Varför? Det får du svaret på här:
 

Som att ro på vatten

WaterRowers unika roddmaskiner använder vattenmotstånd till skillnad från många andra roddmaskiner som använder luftmotstånd eller magnetiskt motstånd. 

En roddmaskin med vattenmotstånd imiterar alltså äkta rodd på vatten och ger samma känsla och intensitet samtidigt som du får det idylliska ljudet av vattnet som virvlar runt åran.


 

Med roddmaskinens WaterFlyWheel får du motstånd från det första årtaget. WaterFlyWheel är en vattentank med en speciellt utformad paddel som greppar tag i vattnet i takt med dina årtag. 

På så sätt förhindrar man den mekaniska känslan av en maskin och får istället mjuka och smidiga rörelser som ger en stabil träning och skonar kroppen eftersom man undviker onödiga ryck.
 

På en WaterRower har du 100 % kontroll

På en WaterRower är det bara du som styr intensiteten. Precis som på vatten är det dina krafter som avgör hur snabbt du ror. Detta innebär att du har full kontroll över träningen och inte behöver justera motståndet. 

På så sätt kan du snabbt öka och minska intensiteten och därmed är WaterRowern även optimal för intervallträning. Med andra ord - ju snabbare du ror, desto högre intensitet. De självreglerande egenskaperna innebär att du kan koncentrera dig på träningen - utan att tänka på inställningar av motstånd.
Iframe

 

Optimal och skonsam hemmaträning

Hemmaträningen ska vara lika effektiv som den du kan uppnå i naturen eller på gymmet. Därför är det viktigt att välja den träningsform som du kan få ut mesta möjliga av. För detta kan en roddmaskin vara idealisk eftersom den aktiverar hela kroppen. Träning med roddmaskin fördelar belastningen över hela kroppen så att tryckbelastningen blir minimal och minskar därmed risken för skador. 

Därmed är en roddmaskin också lämplig för de flesta - både nybörjare och erfarna roddare och det innebär att maskinen kan användas av alla i hemmet. Roddmaskinen är dessutom perfekt för konditionsträning inomhus eftersom du både förbränner kalorier och bygger upp uthålligheten. Roddmaskinen används därutöver även ofta för cirkulationsträning eftersom hela kroppen är i rörelse. Förutom att stärka musklerna som du använder under träningen så stärks även hjärtats och kroppens förmåga att transportera och absorbera syre. Ett annat element av cirkulationsträning som kan vara fördelaktig är att kroppens ämnesomsättning påverkas så att musklernas förmåga att förbränna näringsämnen som fett ökar. 
 

Det är naturligtvis viktigt att du tränar korrekt och med rätt teknik. Därför har vi skapat sidan 'Träning' för dig som vill läsa allt om teknik, övningar och träningsprogram 

Träning
 

Ikonisk och hållbar design som passar perfekt för hemmet

WaterRower har genom åren blivit kända för sin kombination av funktionalitet och snygg design. Och det är just denna kombination som gör maskinen till ett självklart val för hemmet. Alla WaterRowers har utformats av trä och därmed är varje maskin unik. De finns i olika träslag så du kan välja typen som passar in i ditt hem. Dessutom har maskinen konstruerats utan överflödiga delar och med hjul så den kan enkelt förvaras på cirka 50x50 cm golvyta, eftersom den kan sättas upp mot väggen samtidigt som man slipper ledningar och lösa delar. 
 

Från WaterRowers späda start 1988 var målet att skapa en roddmaskin som var estetiskt vacker och som inte behövde gömmas undan i källaren eller i ett slutet rum. Därför har Waterrower designats som en fitnessmöbel som passar in i hemmet och är estetiskt tilltalande. Och målet måste också sägas att ha lyckats för en av våra WaterRowers har ställts ut på Museum of Modern Art (MoMa) i New York och London Design Museum. 
 

Alla WaterRowers tillverkas i en slitstark och hållbar design som innebär att du kan förvänta dig mer än 20 års livslängd utan synligt eller märkbart slitage. Och även om du har en WaterRower med många år i bagaget så kommer all den senaste utrustningen fortfarande att passa din maskin. Du kan läsa mycket mer om hållbar design här (länk saknas).
 

Eftersom att WaterRowers använder vattenmotstånd så får du inte bara en tyst maskin som faktiskt inte känns som en maskin - du får också ljudet som hörs när paddeln glider genom vattnet och detta kan upplevas som lugnande och terapeutiskt medan du tränar. På så sätt kan du enkelt samla tankarna kring din teknik och andning. 
 

Varför ro när du kan springa och cykla?

Precis som med cykling och löpning kan man träna i hemmet med en roddmaskin. Fördelen med just en WaterRower är att du kan imitera rodd på vatten eftersom du fortfarande ror med vattenmotstånd. På så sätt får du det naturliga elementet i din träning medan en träningscykel eller löpband inte tar hänsyn till terrängen som du har i naturen. 

En annan fördel med roddmaskinen är att du fördelar belastningen över hela kroppen och undviker därigenom stötbelastningen från med löpning och cykling som kan leda till överbelastning av ben och rygg. 
 

Effektiv träning med roddmaskin

När du använder en roddmaskin så aktiverar du 84 % av kroppens muskelmassa vid varje årtag och 
vid maximal intensitet kan du förbränna mer än 1000 kalorier per timme. Rodd kallas för helkroppsträning eftersom det aktiverar de stora muskelgrupperna i både över- och underkropp som gör det till en idealisk form av träning för förbättrad allmän fysisk form. 
 

Hitta din WaterRower här...