Hållbarhet

Vårt ekologiskt hållbara mål är verkligen mycket enkelt - vi tillverkar roddmaskiner av högsta kvalitet med lång hållbarhet för en så låg miljöpåverkan från produktionen som möjligt. Genom att använda två element från naturen (vatten och trä) och kombinera dem med din styrka så får du en maskin som både känns naturlig och lämnar ett minimalt avtryck på naturen. 

 

En investering som håller

Du behöver inte heller köpa en ny WaterRower vart femte eller sjätte år. WaterRowers har nämligen en livslängd på cirka 20 år och ofta längre än så. I vårt showroom i Tommerup har vi exempelvis en WaterRower med hela 27 år i bagaget och även om den har använts flitigt så ser den fortfarande lika bra ut och fungerar som ny. Det är hållbarhet i sin finaste form - om du frågar oss.

 

Naturlig och hållbar design som gynnar vår miljö och din investering på lång sikt.

Sedan den första WaterRowern tillverkades 1988 har vi velat skapa en roddmaskin som är naturlig - både när man tränar och i materialet. Alla äkta WaterRowers har tillverkats för hand av verifierat hållbart trä från Appalacherna i USA och Kanada. Det här hårda träslaget bidrar till att ge våra WaterRowers en lång hållbarhet utan att man behöver oroa sig för större reparationer och besiktningar. Samtidigt är reservdelarna kompatibla med de flesta WaterRowers som vi har producerat under de senaste 20 åren. Oavsett hur gammal din WaterRower blir så kan du alltså få reservdelar till den.

Utöver träets naturliga hållbarhet så var ursprungsmålet även att skapa en roddmaskin med en tidlös design som passar alla hem och som man inte behöver gömma undan. Med trä som naturmaterial får du en unik träningsmöbel som inte liknar något från gymmet.

 

Den gröna produktionen

På fabriken i USA som tillverkar alla våra roddmaskiner har vi under åren arbetat på att minska våra koldioxidutsläpp genom att använda allt avfall från produktionen för uppvärmning av fabriken samtidigt som solceller förser fabriken med grön energi. Detta innebär att vi kan producera WaterRowers med minsta möjliga naturpåverkan och vi arbetar fortfarande på att göra vår produktion ännu grönare.