Om oss

Från Sydney till Boston till Fyn
Richard Kelly äger WaterRower Scandinavia ApS som har sålt WaterRowers roddmaskiner i Norden sedan 2014. Det var nämligen i 2014 som Richard besökte en gammal vän från hans studietid i Sydney, Australien. Hans klasskamrat Peter äger WaterRower-fabriken lite söder om Boston i USA och det var Peter som påpekade att de sålde bra* över större delen av världen, men inte lika bra i de nordiska länderna.

Det var början till en ny karriär för Richard. I starten kunde han följa utvecklingen av det nya företaget parallellt med heltidsjobbet som maskiningenjör, men i augusti 2016 blev det ett heltidsarbete. Företaget hade växt från ett litet lager på 25 kvm och små beställningar från centrallagret i England till det nuvarande lagret på 300 kvm. WaterRowers fraktas nu i 40-fots containrar direkt från Boston till det nordiska lagret på Fyn.
 

 

Uppstartsperioden för WaterRower Scandinavia fick bra hjälp på vägen med produktens medverkan i ”House of Cards ' - en av de mest sedda Netflix-serien någonsin.
 

Frank och Claire Underwoods intresse för träning med en WaterRower var så stort att den uppträdde sju gånger under seriens lopp. 
The Wall Street Journal har faktiskt beskrivit Frank och Claires roddmaskin som ”den mest oväntade stjärnan från House of Cards”.
 

Anti-hjältepolitikern och kongressledamoten Frank Underwood börjar sin roddträning efter ett tydligt uttalande från hustrun Claire Underwood: “It’s not your brain I’m worried about. It’s your heart!

 

 

* Det var aningen blygsamt sagt av Peter med tanke på att det tillverkas mellan 50 000 och 80 000 WaterRower-roddmaskiner per år enbart i den fabriken.