VÅR HISTORIA

Fitnessdesign sedan 1988

WATERROWER | NOHRD är ett nytt och exklusivt samvarumärke inom fitnessdesign, med rötter tillbaka till 1988. WATERROWER är ett amerikanskt märke som är känt för sin ikoniska roddmaskin av trä med vattenmotstånd. NOHRD är ett fitnessmärke från norra Tyskland som är känt för sitt breda produktsortiment av ekologisk träningsutrustning. Idag har de två varumärkena samlats under en gemensam passion för fitnessdesign, funktionalitet, kvalitet, innovation och hållbarhet.

 • <span>WATERROWER</span> Den ursprungliga roddmaskinen med vatten
  WATERROWER Den ursprungliga roddmaskinen med vatten
  1988 uppfanns den första roddmaskinen med vattenmotstånd av ingenjören och elitroddaren John Duke. Duke hade två designprinciper. För det första ville han skapa en roddmaskin som återskapar upplevelsen av att ro på vatten genom att simulera de fysiska rörelserna, vattenmotståndet och det krusande ljudet. För det andra ville han utforma en träningsmaskin som skulle anses för att vara en estetiskt snygg fitnessmöbel oavsett inredning. Och sedan skulle designen utformas av fina träslag. Idag – mer än 30 år senare – tillverkas de ikoniska roddmaskinerna från WaterRower fortfarande enligt Dukes två designprinciper.
 • <span>NOHRD</span> En komplett fitnesserie med träestetik
  NOHRD En komplett fitnesserie med träestetik
  2008 lanserades konceptet NOHRD av Dominik Kuprecht i Nordhorn i norra Tyskland. Fitnessutrustningen utvecklades för att möta den växande efterfrågan från kunder hos WATERROWER som önskade sig en kompletterande fitnessdesign av samma fina och funktionella träestetik. Som ett resultat föddes serien NOHRD och inkluderar idag träningsredskap som täcker kondition, styrka och wellness – och fitnessutrustningen följer John Dukes ursprungliga designprinciper.
 • <span>WATERROWER | NOHRD I DE NORDISKA LÄNDERNA</span>Från Boston till Tommerup
  WATERROWER | NOHRD I DE NORDISKA LÄNDERNAFrån Boston till Tommerup
  2014 började äventyret med WATERROWER | NOHRD i Norden efter att Richard Kelly hade besökt sin medstudent Peter King, VD för WATERROWER. Den eftertraktade träningsutrustningen fanns inte riktigt på kartan i de nordiska länderna så Richard startade det nordiska försäljningskontoret uppe i Danmark – nära sin bostad i Tommerup på Fyn. I takt med att de nordiska länderna blivit mer medvetna om de vackra fitnessmöblerna har kontoret vuxit från 25 m2 till 300 m2 med lager och 70 m2 showroom.
 • KÄND FRÅN TV
  Tv-stjärnan från "House of Cards"

  Även om vi tycker att roddmaskinerna från Waterrower är fantastiska i sig själv så skadar det ju aldrig med lite stjärnstoft. Och du kanske tycker att vår roddmaskin verkar bekant? Då har du nog sett den populära serien "House of Cards” på Netflix med Francis och Claire Underwood  som får svett i pannan med sin hemträning på den ikoniska roddmaskin WaterRower.