Om WaterRower Scandinavia

Designad av elitroddare med stora krav på upplevelser, estetik och hållbarhet 

WaterRowers första roddmaskin uppfanns 1988 av John Duke som var ingenjör och en del av det nationella roddlaget i USA. Duke hade ett önskemål om att tillverka en roddmaskin enligt två viktiga principer.

Den första principen var att roddmaskinen skulle motsvara rodd i båt och därmed skulle ljud, motstånd och de fysiska rörelserna efterlikna känslan man får på vattnet. Den andra principen var en önskan om att skapa en riktig fitnessmöbel för hemmet som var estetiskt tilltalande och passade in i hemmet utan att behöva gömmas undan. Viktigast av allt var däremot att roddmaskinen skulle tillverkas av trä.

Fram tills idag har WaterRower tillverkat träningsredskap för hemmet under mer än 30 år enligt Dukes ursprungliga principer. 

Från Boston till Tommerup på Fyn

Historien om WaterRowers skandinaviska äventyr började 2014 när Richard Kelly åkte till USA för att besöka den gamla studentkamraten Peter som äger fabriken WaterRower i Boston.

WaterRowers träningsredskap sålde redan bra i stora delar av världen fast det hände inte mycket i Skandinavien. Richard var redan mycket intresserad av WaterRowers unika roddmaskiner och det dröjde inte länge innan han startade WaterRower Scandinavia i närheten av sin bostad i Tommerup på Fyn.

I takt med att Skandinavien har fått kännedom om WaterRower så har kontoret i Tommerup vuxit från ett litet lager på 25 kvm till ett lager på 300 kvm och 70 kvm kontor samt showroom på bara några år.

 

Richard och Lars: Två aktiva allt-möjligt-män vid årorna

Richard som idag är ägare och VD kommer ursprungligen från Australien och arbetade som maskiningenjör i Danmark när han startade WaterRower Scandinavia 2014. 2019 fick Richard sällskap av Lars Mosberg som är utbildad ingenjör och nu företagets Sales Manager. De två aktiva allt-möjligt-männen brinner för att utveckla nya projekt och är inte nöjda med att bara ”flytta runt lådorna”. Resultatet har blivit ett förstklassigt tillvägagångssätt vid kundservice och särskilda kundbehov. För dem handlar det om att sprida kunskapen i Skandinavien om WaterRowers hållbara träningsredskap som kan bli en del av en aktiv och rolig livsstil med effektiv hemmaträning.  

En passion för bra hantverk och service

Även om WaterRower Scandinavia ligger i lilla Danmark och geografiskt långt från fabriken i USA så håller både Richard och Lars fast vid de ursprungliga rötterna och filosofin bakom WaterRower. Det är det goda och hållbara hantverket och glädjen över att kunna ge kunderna en utmärkt service tillsammans med högkvalitativa produkter som driver dem båda. Önskan är att du som kund ska känna att du handlar med Lars och Richard och inte bara ett stort internationellt företag - med löftet att du alltid kan kontakta Lars och Richard om du behöver råd och vägledning om din WaterRower.

 

"Den mest osannolika stjärnan från House of Cards" 

Även om vi anser att WaterRowers roddmaskiner är fantastiska i sig så skadar det aldrig med lite stjärnstoft.

Tycker du att WaterRowers roddmaskin ser bekant ut så har du förmodligen sett hitserien House of Cards på Netflix och hur Francis och Claire Underwood svettas med sin hemmaträning på WaterRowers ikoniska roddmaskin.

Roddmaskinen uppträder i flera avsnitt och har kallats "Den mest osannolika stjärnan från House of Cards" av The Wall Street Journal.