VÅRA MATERIAL

UTVALDA MED OMSORG

Vår exklusiva fitnessinredning skapas i en tidlös design och hög kvalitet så våra produkter har en lång livslängd och stödjer hållbar konsumtion. Våra material är också noga utvalda. Träet som används kommer uteslutande från hållbart förvaltade skogar i USA och Tyskland. Endast massivt, kammartorkat trä bearbetas och varje enskilt träelement oljas för skydd mot smuts och fläckar. Det äkta lädret är handgjort och konstlädret är vegetabiliskt läder från Tyskland. Nedan kan du läsa mer om vår palett av fina träslag.

TRÄSLAG

Från ask till valnöt

 • Ask
  Ask

  Ask är ett mycket strukturrikt trä med distinkta ränder. Färgen är vanligtvis ljusgul till brun. Träet är mycket lätt att arbeta med (böjning, sågning och limning) och efter bearbetning (slipning, oljning) känns träet mycket mjukt och smidigt. Ask framstår som fräscht och livligt på grund av den strukturerade ådringen.

 • Ek
  Ek

  De extremt robusta ekarna från Nordamerika och Europa är ett av våra mest sålda träslag i Norden. Färgen är mestadels röd till brun och tillför värme åt inredningen. Samtidigt är ek ett mycket slitstarkt material för högkvalitativ möbelkonstruktion. Ek har en jämn ådring som ofta går ton i ton med en subtil effekt.

 • Valnöt
  Valnöt

  Valnöt är ett högkvalitativt dekorativt träslag med en mörkbrun färg och en mörk, livlig ådring. Valnöt är både hållbart och formstabilt och efter bearbetning ser ytorna släta och glänsande ut. Valnöt är ett ädelträ och mycket exklusivt och dekorativt för lyxig inredning.

 • Svartbetsat hårdträ
  Svartbetsat hårdträ

  Den svarta betsningen accentuerar träets yta utan att täcka ådringen. Det svartbetsade utseendet skapar ett elegant uttryck samtidigt som man bibehåller den rena, enkla stilen.

 • Körsbär
  Körsbär

  Körsbärsträ har en slät, finporig struktur och en mycket ädel karaktär. Färgen är något gulaktig till rödbrun och blir mörkare med tiden. Körsbärsträ ser väldigt elegant ut och skapar en dekorativ kontrast mot ljusa möbler tack vare det rödbruna färgschemat.

 • Club
  Club

  Club är hårdträ som betsats med färgerna rosé och svart för att framhäva träets yta utan att täcka ådringen. Färgen används ofta i studior och till ljus inredning.

 • LÄDRET
  Äkta läder

  För alla produkter från NOHRD med vaddering kan du välja äkta, svart läder i hög och hållbar kvalitet. På fitnessprodukter av valnöt kan du också välja läder i en varm beige färg som skapar en fin kontrast med det mörka träet.